Erfaringer fra PMTO

«Det har skjedd utrolig mye siden jeg begynte å gå til PMTO. Det har vært noen som har vært der for meg som forelder. Jeg var langt nede, hadde store utfordringer og klarte ikke å glede meg over barnet mitt… Det er vanskelig å sette ord på hvor mye PMTO har betydd for meg som forelder.»

«Det er ro nå. Jeg slipper å mase og rope. Jeg er blitt oppmerksom på hvordan jeg ordlegger meg. Hjemmet vårt er blitt et godt sted å være. Det er harmoni.»

«Vi var ute etter et redskap for å takle et fosterbarn som vi slet mye med å håndtere. Vi har opplevd at vanskelige situasjoner som diskusjoner, roping, slamring med dører og det å nekte å gjøre det han blir bedt om er kraftig redusert.»

«Han har mer respekt for oss når vi er tydelige og ikke går inn i vanskelige diskusjoner. Vi har nok også fått mer respekt for han som person, og er blitt flinkere til å lytte.»

«Jeg fikk tidligere høre at jeg skulle være konsekvent. Hva det betydde, var det ingen som fortalte meg… Jeg prøvde ulike strategier, noe som gjorde hjemmesituasjonen uforutsigbar. Til slutt ble jeg veldig streng og prøvde å kjøre den harde linje. Problemene eskalerte og det ble en dårlig og spent stemning hjemme. PMTO har vært til uvurderlig hjelp.»

«Jeg har lært masse om meg selv og kan si at PMTO-opplegget har vært med på å utvikle meg selv like mye som det har hjulpet meg til å bli en tydeligere mamma for guttene mine.»

«Vi har opplevd det å lære PMTO som givende og lærerikt. Vi har nå et felles grunnlag for å reagere likt og gi han den samme reaksjonen og sanksjon eller ros når vi bruker PMTO.»

«Tidligere kunne jeg kjenne at det knøt seg i magen min når jeg hørte han utenfor døra, på tur inn. Nå kan jeg oppriktig si jeg gleder meg når jeg hører han kommer hjem fra skolen.»

«Hverdagen har blitt enklere. Jeg går ikke lenger inn i diskusjoner og blir usaklig selv, men er blitt mye tryggere på meg selv og vet hva og hvordan jeg skal takle ulike situasjoner. PMTO har gitt meg bedre selvtillit i min foreldrerolle, og har gjort sitt til at barnet mitt er blitt roligere og mer fornøyd og glad.»

«PMTO-terapeuten var også med på samarbeidsmøter med skolen, noe vi opplevde som svært positivt.»

«PMTO er blitt en del av livet mitt. Jeg bruker det jeg har lært daglig, og vi er kommet fra en ond sirkel til en god sirkel. Vi er nå begge mer positive og glade, og selv om det er jeg som forelder som bestemmer, blir også barnet mitt hørt av meg og samarbeid er blitt viktig.»

«Som foreldre har det vært veldig lærerikt og samtidig morsomt og hyggelig på PMTO-møtene, og en oppfordring er å få spredd informasjonen om PMTO slik at enda flere foreldre kan få hjelp.»


Finn nærmeste tilbud

Her kan du finne det PMTO-tilbudet som er nærmest deg ved å skrive inn ditt postnummer, poststed eller fylke.


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.