Bør jeg søke hjelp?

Hvis negativ oppførsel er blitt et mønster

Foreldre kan møte mange utfordringer i barneoppdragelsen. Det er ikke alltid lett å vite hvordan en skal møte barn som ikke hører på hva foreldrene sier, som trasser, opponerer og som kanskje også snakker stygt, truer, slår, sparker eller biter. Alle barn kan ved ulike anledninger oppføre seg slik, men hvis slik oppførsel blir et mønster som varer over tid og foreldrene føler seg i villrede, kan de trenge noen å rådføre seg med.

Hvilke tilbud passer for min familie?

Det er viktig å skille mellom informasjon eller generelle råd rettet mot spørsmål i barneoppdragelsen, og tiltak rettet mot foreldre til barn med bestemte utfordringer man ønsker å forebygge eller behandle. PMTO og TIBIR er tilbud rettet mot familier med barn som har utviklet eller viser begynnende tegn på å utvikle atferdsproblemer.

Hvis du som forelder opplever at du ikke trives i rollen som mor/far og/eller opplever mange utfordringer med barnet ditt, oppfordrer vi deg til å oppsøke ett av våre tilbud for en uforpliktende samtale. Det er ikke alle kommuner som har tilgang til et av våre tilbud. Da anbefaler vi at du likevel tar kontakt med helsestasjon, PPT, barneverntjenesten eller lignende.

Ønsker du å lese mer om hvordan du kan møte utfordrende oppførsel hos barnet ditt, anbefales disse bøkene:

 

  • «Foreldrehjelpen – Oppdragelse som virker» av Egil Launes og Knut Halfdan Svendsen.
  • «De utrolige årene» av Carolyn Webster – Stratton.
  • «PMTO Foreldretrening for familier som har barn med atferdsvansker» av Elisabeth Askeland, Anett Apeland og Roar Solholm.

Finn nærmeste tilbud

Her kan du finne det PMTO-tilbudet som er nærmest deg ved å skrive inn ditt postnummer, poststed eller fylke.


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.